Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

0 ΜΙΛΦΕΙΓ










 ΜΙΛΦΕΙΓ ( χίλια φύλλα)....

Και τι κάνουμε όταν έρχονται στο σπίτι μας τα φιλαράκια μας να μας πούνε τα χρόνια πολλά και να μας ευχηθούνε;;;
Στρώνουμε τα καλά μας τραπεζομάντιλα, βάζουμε λουλούδια στα βάζα, γεμίζουμε τα μπολάκια με ξυροκάρπια, τρώμε πριν τα μισά και ξεβιδώνουμε το μπουκάλι με τον " Τζόνι που περπατάει"....
Ανάβουμε τα φώτα, μιλάμε στο τηλέφωνο συνεχώς, πηγαινοερχόμαστε μην και μας ξεφύγει τίποτα και κοιτάμε για τελευταία φορά το γλυκό .....
Που το φτιάξαμε μόνοι μας, με τα χεράκια μας για τους ανθρώπους που θα έρθουν....
Που την προηγούμενη η κουζίνα παίρνει φωτιά από την προετοιμασία του ΜΙΛΦΕΙΓ...
Γιατί για αυτούς που αγαπάμε θα κάνουμε τα καλύτερα γλυκά ....τα χίλια φύλλα μετά τα τρουφάκια...
Και να τα γάλατα, να οι ανθοί αραβοσίτου, να οι ζάχαρες, να τα βούτυρα, να οι σαντιγές....
Όλα ανυπόμονα να θέλουν γρήγορα να πάρουν θέση στον πάγκο εκτός από τις σφολιατίνες...
Κάθονταν στην σακούλα και δεν έλεγαν να βγουν...
- Τι συμβαίνει μαντάμ ;;; ρωτάω απορημένη...
- Δεν θέλουμε να χωρίσουμε ....μου απαντούν και οι δύο μαζί ...θέλουμε να πάμε βόλτα μαζί....
- Μαζί θα σας βάλω καλέ...
- Αααα τότε, τι καθόμαστε;;; βάλτε μας γρήγορα στο πυρέξ...
Και 'γώ που είμαι καλό κορίτσι, που τα υλικά μου τα έχω στα όπα - όπα έπιασα αμέσως δουλειά....τα χάιδεψα, τα τακτοποίησα και όταν όλα έγιναν ένα ωραίο μείγμα  ΤΟΤΕ ήξερα....οι αγαπημένοι μου θα έτρωγαν το γλυκό μου και εγώ θα έκλεινα τα φώτα φεύγοντας.....

Αν σας αρέσουν τα χίλια φύλλα , μην κάθεστε....

Υλικά

2 πακέτα σφολιατίνες
1 κουτί γάλα εβαπορέ
2 κουτιά νερό
2 βανιλιες
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
250 γρ.Βιτάμ
1 αβγό
1 φλιτ.του τσαγιού ζάχαρη
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα και το νερό.
Πριν ζεσταθεί ρίχνετε μέσα τα φακελάκια του άνθους Αραβοσίτου και ανακατεύετε με το σύρμα.
Κατόπιν ρίχνετε την ζάχαρη, το Βιτάμ, τις βανίλιες.
Ανακατεύετε καλά , συνεχώς και μόλις πήξει η κρέμα αποσύρετε από την φωτιά και ρίχνετε το αβγό.
Αφήνετε να κρυώσει.
Μέχρι να κρυώσει η κρέμα κάνουμε την σαντιγί

Υλικά

2 φακελάκια σκόνη σαντιγί
2 φλιτ.του τσαγιού κρύο γάλα

Εκτέλεση

Χτυπάτε το γάλα με την σκόνη σαντιγί για 5 λεπτά.
Μόλις στέκεται και αφρατέψει την βάζετε στο ψυγείο μέχρι να αρχίσετε το στήσιμο του γλυκού.

Σε ένα μεγάλο πυρέξ στρώνετε κάτω σφολιατίνες να καλύψετε τον πάτο. Ρίχνετε επάνω την μισή κρέμα και επάνω βάζετε σφολιατίνες. Καλύπτετε με την υπόλοιπη κρέμα  και επάνω βάζετε την σαντιγί.
Τρίβετε λίγες σφολιατίνες και αν θέλετε πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία

Katerina Malachia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειμαι μελος

Translate

 

Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά Template by Ipietoon Cute Blog Design