Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

0 ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ





ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ


Τα γλυκάκια αυτά τα κάνω εδώ και πάρα πολλά χρόνια γιατί είναι εύκολα και πολύ νόστιμα.....
Τα υλικά απλά και το μπισκότο στην πρώτη θέση....
Και γλυκό άκρως αγχολυτικό...
Πλάθεις με τα χεράκια ωραία μπαλάκια τα κυλάς στην τρούφα και μετά γρήγορα τα βάζεις στα χαρτάκια...
Να είναι ντυμένα να μην κρυώνουν....

 
Αν θέλετε να φάτε κάτι με τρούφα κάντε τα

 
Υλικά

2 πακέτα μπισκότα πτι μπέρ
125 γρ.Βιτάμ
150 γρ.καρύδια
1 φλιτ.του τσαγιού σταφίδες ξανθές
1 φλιτ.του τσαγιού γάλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
4 κουτ.της σούπας κακάο
250γρ.τρούφα σοκολάτας
1 σφηνάκι κονιάκ

 
Εκτέλεση


Χτυπάτε στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
Μετά , βάζετε τα καρύδια να τα ψιλοκόβετε .
Λιώνετε το Βιτάμ.
Σε μπολ βάζετε το θρυμματισμένο μπισκότο , το Βιτάμ και το τριμμένο καρύδι.
Ρίχνετε το κακάο κοσκινισμένο, τις σταφίδες, την ζάχαρη , το κονιάκ και το μισό γάλα.
Τα ζυμώνετε ελαφρά και ρίχνετε λίγο - λίγο το γάλα μέχρι να γίνει μια ζύμη εύπλαστη.
Βρέχετε τα χέρια σας κάθε φορά που πλάθε τε τα μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα κυλάτε μέσα στην τρούφα για να κολλήσει.
Βγάζετε, περίπου 40 κομμάτια.


Καλή επιτυχία

Katerina Malachia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειμαι μελος

Translate

 

Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά Template by Ipietoon Cute Blog Design