ΣΟΥΦΛΕ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ
Τα μακαρόνια υπήρξαν πάντα η μεγάλη μου αδυναμία...
Σκέτα ή με κάτι άλλο είχαν την μεγαλύτερη θέση στην καρδιά της γεύσης μου....
Και βέβαια πάντα υπήρχε καυγάς μεταξύ των μακαρονιών ποιο θα διαλέξω....
Λεπτά ή χοντρά;; Βίδες ή φιογκάκια;; Πένες ή κοχύλια;;
Και όταν διάλεγα κάποιο, τα άλλα μου κρατούσαν μούτρα....δεν μου μίλαγαν για πολλές μέρες....
Έτσι έγινε και τις προάλλες που ήθελα να φτιάξω σουφλέ ....οι βίδες με τα φιογκάκια πιάστηκαν μαλλί με μαλλί ποιό θα μπει στην κατσαρόλα μου ....
Τα κοχύλια πήρα εγώ , αυτά με ευχαρίστησαν για την εκλογή μου και οι βίδες στριφογύριζαν....
Και σαν να μην έφτανε ο καυγάς των μακαρονιών , είχα και τον καυγά των τυριών....
Η γραβιέρα έκανε επανάσταση....
- Τι συμβαίνει μαμαζέλ;;;;; της λέω.....
- Αν δε με βάλετε στο σουφλέ θα ξαναγυρίσω στην πατρίδα μου την Κρήτη...
- Μα τι λέτε τώρα....αφήνω εγώ τέτοια νοστιμιά;;;; θα σας βάλω παρέα με τον κύριο μπέικον.....
- Αλήθεια μαντάμ;;;; είναι ο πιο νόστιμος από το κάτω ράφι με τα αλλαντικά.....
Και όταν το χέρι μου έπιασε τον κύριο μπέικον αυτός που είχε ακούσει όλη την κουβέντα κατάλαβε....
Δεν θα τον τύλιγε μόνο η γραβιέρα .....
Επτά υλικά του έκλειναν το μάτι....
Αν σας αρέσουν τα θυμωμένα ζυμαρικά, κάντε τα.....
Υλικά
500 γρ. μακαρόνια κοχύλια
200 γρ.τυρί γκούντα
200 γρ.τυρί έμμεονταλ
200 γρ.τυρί γραβιέρα Κρήτης
100 γρ.ανθότυρο ξερό ή μυζήθρα
150 γρ.ζαμπόν
1 κονσέρβα μανιτάρια
5 φέτες μπέικον
200 γρ.κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι του νερού γάλα
Εκτέλεση
Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό αλ ντέντε.Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε.
Σωτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι το μπέικον, το ζαμπόν και τα μανιτάρια.
Τρίβετε τα τυριά στον τρίφτη.
Σε ένα πυρέξ βάζετε τα μισά μακαρόνια, ρίχνετε τα μισά τυριά και τα μισά αλλαντικά.
Επάνω βάζετε τα υπόλοιπα μακαρόνια τα αλλαντικά και τα υπόλοιπα τυριά.
Ρίχνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 190 β.
Ξεσκεπάσετε και αφήνετε να ροδοκοκκινίσει για 5 λ.
Καλή επιτυχία
Katerina Malachia
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου