Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

0 ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ








 ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ

Είτε καλτσούνια τα πεις , είτε σκαλτσούνια πάλι νόστιμα θα είναι....
Είτε βάλεις επάνω μέλι ή ζάχαρη και κανέλα, πάλι νόστιμα θα είναι....
Σε γενικές γραμμές όπως και να τα πεις, όπως να τα φας , το μόνο που σου μένει είναι η γεύση....
Με τον ανθότυρο να λιώνει στο στόμα και τον δυόσμο να σου τρυπάει την μύτη δεν σταματάς ποτέ σε ένα....

Αν σας αρέσουν οι κρητικές γεύσεις κάντε τα...

Υλικά

750 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
5 κουτ.της σούπας λάδι
1 σφηνάκι ρακί
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό ζεστό περίπου
1 σφηνάκι πορτοκαλάδα

Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί και κάνετε ένα ζυμάρι που να μην κολλάει στο χέρι.
Σκεπάζετε και αφήνετε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.
Σε αυτήν την ώρα κάνετε την γέμιση.

Γέμιση

500 γρ.ανθότυρο
2 κουτ.της σούπας δυόσμο φρέσκο ή 1 κουταλιά ξερό.
1 αβγό ( προαιρετικά)

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και αφήνετε.

Ακόμα θα χρειαστείτε λάδι για το τηγάνισμα
Μέλι ή ζάχαρη και κανέλα

Εκτέλεση

Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο , ανοίγετε 1 μεγάλο φύλλο ή 2-3 μικρότερα.
Παίρνετε τότε ένα πιατάκι του καφέ, χαράζετε πολλά στρογγυλά κομμάτια επάνω στο φύλλο και με μαχαίρι κόβετε καλά και τα αραδιάζετε με την σειρά.
Βάζετε επάνω στα στρογγυλά φυλλαράκια 1 κουταλιά από την γέμιση, τα διπλώνετε στην μέση και με πιρούνι κλείνετε καλά.
Τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε με μέλι ή ζάχαρη και κανέλα

Καλή επιτυχία

Katerina Malachia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειμαι μελος

Translate

 

Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά Template by Ipietoon Cute Blog Design