Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

2 ΣΑΛΑΤΑ - ΤΟΥΡΤΑ



 
 ΤΟΥΡΤΑ - ΣΑΛΑΤΑ

 
Και τι κάνουμε αν θέλουμε να φάμε μία ωραία τούρτα αλλά δεν κάνει να φάμε γλυκό;;;
Εεεεεε;;; τι κάνουμε;;
Πάμε στην λαϊκή, γυρνάμε τους πάγκους 2-3 φορές, βρίσκουμε διάφορους γνωστούς και φίλους, λέμε πόσο ανέβηκαν οι τιμές στα ύψη, γεμίζουμε τα καρότσια (άμα είναι μικρά), ψωνίζουμε φρούτα και λαχανικά, ξεχνάμε μερικά και γυρνάμε σπίτι....
Τα αδειάζουμε από τις σακούλες, τα καθησυχάζουμε μην τρομάξουν, τα τακτοποιούμε και σαν καλά κορίτσια που είμαστε πιάνουμε δουλειά....
Και να τα καρότα, να τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα, να οι πατάτες, να τα σκόρδα και τα ξύδια, όλα περιμένουν υπομονετικά την σειρά τους....
- Είμαστε και μεις εδώ μαντάμ, μου φωνάζουν τα αβγά...
- Το ξέρω, τους λέω....πιάστε την κουβέντα με το λαδολέμονο, πέστε καλημέρα στο αλατοπίπερο και σε δυο λεπτάκια, θα είμαι δική σας....
Και όταν χαρούμενα τα υλικά μου μιλάνε ασταμάτητα είμαι χαρούμενη που καταλαβαίνω την γλώσσα τους...

Τώρα ,αν εσείς θέλετε να φάτε τούρτα ,αλλά ΟΧΙ γλυκιά κάντε τα ακόλουθα....


Υλικά

4 πατάτες
4 καρότα
4 παντζάρια
4 αβγά
1 βάζο μαγιονέζα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 σκελίδες σκόρδο
1 λεμόνι
2 κουτ.της σούπας ξύδι
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι
Άνηθο


Εκτέλεση


Βράζετε τις πατάτες, τις στραγγίζετε καλά, τις αφήνετε να κρυώσουν και μετά τις τρίβετε στον χοντρό τρίφτη, τις ρίχνετε το κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι λάδι και λεμόνι.
Βράζετε τα παντζάρια (υπάρχουν και έτοιμα), τα τρίβετε στον τρίφτη, ρίχνετε το σκόρδο,το ξύδι, αλάτι, πιπέρι και λάδι.
Βράζετε τα καρότα, τα τρίβετε στον τρίφτη, ρίχνετε λάδι , αλάτι και λεμόνι.
Βράζετε τα αβγά, τα ξεφλουδίζετε και χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Κάνετε τους κρόκους σκόνη, τρίβετε στον τρίφτη τα ασπράδια και ρίχνετε αλάτι.
Σε μια φόρμα του ζελέ, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και άνηθο.
Βάζετε τους κρόκους πιέζετε, ρίχνετε τα ασπράδια και βάζετε μια λεπτή στρώση μαγιονέζας.
Ρίχνετε το καρότο, πιέζετε λίγο και βάζετε μαγιονέζα.
Ρίχνετε τα παντζάρια πιέζετε και πάλι μαγιονέζα.
Τέλος βάζετε τις πατάτες, πιέζετε καλά, βάζετε μαγιονέζα στρώνετε επάνω και τοποθετείτε στο ψυγείο για  1-2 ώρες.
Όταν την βγάλετε την αφήνετε 5 λεπτά και μετά την αναποδογυρίζετε σε μεγάλη πιατέλα.

(Την συνταγή αυτή την πήρα από το "οι συνταγές της Παρέας" γιατί μου άρεσε εμφανισιακά).

 
Καλή επιτυχία

Katerina Malachia

2 σχόλια:

  1. Την έφτιαξα .πολυ ωραία κ εμφανισιακά για τραπέζι.λατρεύω τον τρόπο που γράφεις τις συνταγές Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ειμαι μελος

Translate

 

Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά Template by Ipietoon Cute Blog Design