ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ
Αυτήν την συνταγή, μου την έδωσε η φίλη μου Βαγγελία Τσίτουρα, ένα κορίτσι που κάνει καταπληκτικά φαγητά και γλυκά και είπα να σας την δείξω.....
Την έκανα ανήμερα της Πρωτοχρονιάς και αν κρίνω από το γεγονός πως δεν έμεινε φύλλο, μάλλον τους άρεσε πάρα πολύ....
Όμως, για να μπει στον φούρνο με παίδεψε πολύ η κυρία Κασερόπιτα.....
Τα σημάδια τα είδα από την παραμονή που έκανα την προετοιμασία για να μην ζοριστώ....
Πήγα που λέτε στον καταψύκτη για να πάρω τα φύλλα..
- Τι συμβαίνει μαντάμ;;; μου λένε
- Ηρθα να σας πάω βόλτα να ξεπαγώσετε, τους λέω...
- Δεν μπορούμε τώρα, ακούμε μουσική....
Σημασία δεν τους έδωσα, έκλεισα το ράδιο, τα πήρα και τα εναπόθεσα στον πάγκο.....
Ανοίγω το ψυγείο και βλέπω το κασέρι....
- Μπονσουάρ μεσιέ, του λέω.....
- Τι;;; πάλι θα πάω βόλτα;;; χτες με φέρατε...
Έξυπνο τυρί, σκέφτηκα....όχι σαν την φέτα που μιλούσε με τα μαρούλια...
- Λοιπόν, ετοιμαστείτε τυριά, βούτυρο, αβγά , σόδα.....
- Εμείς δεν πάμε πουθενά , μου λένε τα αβγά....
- Και γιατί περικαλώ;;; απαντάω εγώ...
- Βλέπoυμε το voice και χαζεύουμε τον Σάκη....
Τα υλικά μου δεν είναι καλά, σκέφτηκα....
Κανένα δεν θέλει να γίνει τίποτα....
Σκέφτηκα, τι με περιμένει ΟΛΟ τον χρόνο ....
Θα αρνούνται άραγε συνέχεια ή ήταν κάτι παροδικό ;;;
- Εντάξει παιδιά....κερδίσατε, τους λέω..... τίποτα δεν θα κάνω αν δεν θέλετε....μια κασερόπιτα είπα να κάνω για το καλό του χρόνου, αλλά....
- Μαντάμ , ένα αστείο κάναμε ....είμαστε καλά παιδιά και να δείτε που θα μπούμε στο ωραίο σας ταψάκι.....
Έτσι και έγινε....όταν ήρθε η ώρα τα υλικά μου πήραν θέση μάχης και όλα ήθελαν να μπουν πρώτα....
Όμως εγώ, σαν καλό κορίτσι που είμαι τα έβαλα με την σειρά τους.....
Αν και εσείς έχετε ανυπάκουα υλικά κάντε τα πίτα....
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
150 γρ.Βιτάμ
200 γρ.τυρί φέτα
400 γρ.τυρί κασέρι
Πιπέρι
3 αβγά
1 κουτί σόδα υγρή
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
Εκτέλεση
Τρίβουμε το κασέρι στον τρίφτη για ντομάτα και την φέτα με το χέρι μας.
Βουτυρώνουμε καλά, ένα πυρέξ.
Βουτυρώνουμε ένα - ένα τα μισά φύλλα και τα αφήνουμε να εξέχουν από το ταψί.
Βάζουμε τα τυριά, το πιπέρι και διπλώνουμε μέσα τα φύλλα που εξέχουν.
Βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω βουτυρωμένα.
Χαράζουμε κομμάτια και ρίχνουμε χτυπημένα τα αβγά με την υγρή σόδα και το γάλα.
Αφήνουμε για 10 λεπτά να πιει τα υγρά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει στο τελευταίο ράφι στους 200 β.
Μπορεί να γίνει και με 2 φύλλα σφολιάτας.
Καλή επιτυχία
Katerina Malachia
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου