Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

0 ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ












 ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ

Την λένε και πίτα της Καισάρεια....
Μια πίτα με βασικό υλικό τον ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ....
Η πρώτη φορά που την δοκίμασα ήταν εκεί στην Νέα Ιωνία στο φιλόξενο σπίτι της Βούλας και του Νίκου.
Θα είχα χάσει την ευκαιρία να δοκιμάσω αυτό το υπέροχο έδεσμα αν είχα φύγει ....
Έκατσα, που λέτε (μιας και είχα σκοπό να φύγω) και την ώρα που βγήκε από τον φούρνο μου ήρθε να λιποθυμήσω από την διαπεραστική μυρωδιά....
Και όταν η κυρία Βούλα την έφερε έξω στο μπαλκόνι ήμουν η πρώτη που βούτηξα στο πυρέξ....
Τι κομμάτι ήταν αυτό;;; πάει ή δίαιτα σκέφτηκα....
Δεν με ένοιαζε καθόλου....ο παστουρμάς που μέχρι τότε, ήταν ζήτημα αν είχαμε ποτέ συστηθεί, μου έπιασε σαν γνήσιο αρσενικό την κουβέντα...
- πώς σας φαίνομαι μαντάμ ;;;
- ωραιότατος, ώριμος, μυρίζετε όμορφα....
- μόνο ΑΥΤΑ ;;;;
- θέλω να σας φάω.....
Και δεν συνέχισα γιατί η πίτα θα κρύωνε, το τυρί θα σκλήρυνε και ο παστουρμάς δεν θα ήταν ζουμερός.
Τρία μεγάλα κομμάτια ήταν ο απολογισμός της βραδιάς και δύο για το σπίτι την επόμενη μέρα....
Μόνο ο ταξιτζής είχε ένα μικρό πρόβλημα απ' ότι κατάλαβα όταν του έδωσα την διεύθυνση....
Όλη την ώρα αναστέναζε....

Αν σας αρέσουν οι διαπεραστικές μυρωδιές κάντε τη..

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας
5 μεγάλες ώριμες ντομάτες
250 γρ.τυρί γκούντα
250 γρ.τυρί έμμ9ενταλ
1 αβγό
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
12 φέτες παστουρμά
Αλάτι , πιπέρι (αν θέλετε)

Εκτέλεση

Μουλιάζετε τον παστουρμά για 1 ώρα στο γάλα.
Τρίβετε τα τυριά στον τρίφτη.
Κόβετε τις ντομάτες σε χοντρές ροδέλες.
Βγάζετε από το γάλα τον παστουρμά και τον κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Βουτυρώνετε ελαφρά ένα πυρέξ ή ταψί.
Στρώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας και βάζετε μία στρώση τυρί, ντομάτα, παστουρμά.
Επάνω βάζετε πάλι μία στρώση από τα ίδια.
Σκεπάζετε με το άλλο φύλλο σφολιάτας.
Κόβετε την πίτα σε κομμάτια
Χτυπάτε το αβγό και περνάτε από πάνω την πίτα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λ.περίπου στους 180β. μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Καλή επιτυχία

Κaterina Malachia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειμαι μελος

Translate

 

Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά Template by Ipietoon Cute Blog Design