Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

0 ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ







Μπιφτεκάκια και Πατατούλες

 
Και μιας και είναι ΠΈΜΠΤΗ σήμερα, τι σας έχω; εεεε ;;
Μπιφτεκάκια με πατατούλες λεμονάτες και σκορδάτες....
Οι πατάτες καλοψημένες και τα μπιφτέκια ζουμερά, με μπόλικο δυόσμο να μοσχομυρίζουν, κρεμμύδι να γλυκάνουν , αυγό να σφίγγουν, και αλατοπίπερο να νοστιμίζουν...και όταν, όλα τα υλικά ανακατευθούν από τα μαγικά χεράκια μου, τα αφήνω να ξεκουραστούν, να βγάλουν τα αρώματά τους και να γεμίσει η κουζίνα μου αγαπημένες μυρωδιές ....
Οι πατάτες έτοιμες στο ταψί ξαπλωμένες, με την ρίγανη και το λάδι να 'χουν πιάσει κουβέντα και να μου υπενθυμίζουν πως μην τυχόν και ξεχάσω το λεμόνι και το σκόρδο, θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα....
Τι να κάνω;; υπακούω ....και όταν έχουν γίνει όπως απαιτούν οι Κυρίες,να μπουν δηλαδή πρώτα αυτές,και τα μπιφτέκια μετά, κάθονται αναπαυτικά επάνω στις πατάτες να πάνε βόλτα γρήγορα -γρήγορα μέχρι τον φούρνο...

 
Αν σας αρέσουν τα μπιφτέκια με τις πατάτες κάντε τα.
 
Θα χρειαστείτε:

 
Υλικά

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο( ή μισό με χοιρινό)
1 μεγάλο κρεμμύδι
Μισό ματσάκι δυόσμο (ή 3 κουτ. σούπας ξερό)
Μισή κούπα του τσαγιού μαϊντανό
2 κουτ.σούπας ξύδι
Μισή κούπα λάδι
1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
Αλάτι , πιπέρι
1 κουτ.σούπας πάπρικα καπνιστή
1 ή 2 αβγά
1 κούπα φρυγανιά ή 5 - 6 φέτες ψωμί μουλιασμένο.

Πατάτες για το ταψί
2 λεμόνια
3 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Λάδι, νερό ζεστό

 
Εκτέλεση


Σε μια λεκάνη αναμιγνύετε όλα τα υλικά και τα αφήνετε για λίγη ώρα να ξεκουραστούν.
Σε ένα ταψί κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες , ρίχνετε αλάτι ,πιπέρι, ρίγανη, λάδι και το νερό.
Βάζετε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου και μετά βάζετε επάνω τα μπιφτέκια.Ρίχνετε το λεμόνι και το σκόρδο.
Αυτό γίνεται διότι δεν ψήνονται στον ίδιο χρόνο.
Κάθονται εκεί περίπου 45 λεπτά...
Η κουζίνα μυρίζει, η κοιλιά μου γουργουρίζει και η ώρα ήρθε....


Καλή επιτυχία....

Κατερίνα Μαλαχία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειμαι μελος

Translate

 

Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά Template by Ipietoon Cute Blog Design