Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

0 ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ










 ΣΟΥΦΛΕ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ

 
Και σα να μην μας έφταναν τα μπιφτεκάκια με τις πατατούλες μας ήρθε γρήγορα επισκέπτης....
ΛΙΓΟΥΡΑ λέγεται η κυρία αυτή και είναι πολύ αναιδής.
Όλο θέλει κάτι άλλο....
Πότε αλμυρό, πότε γλυκό, πότε ξινό....
Πικρό, δεν μας ζήτησε ποτέ....
Έτσι λοιπόν, με το που έκανε την εμφάνισή της το είπε ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές....
- Ψωμί του τοστ υπάρχει;;
- Υπάρχει .....λέω εγώ
- Τυράκι που λειώνει υπάρχει;
- Υπάρχει....απαντώ
- Ζαμπόν ή πάριζα υπάρχει;;;
- Υπάρχει ...απαντώ με απορία
- Αβγουλάκια και γάλα υπάρχει;;;
- ΥΠΑΡΧΕΙ...λέω δυνατά και σκέφτομαι....λες να μου ζητήσει να είναι από αλανιάρα κότα;;
- Αν θα ήταν από αλανιάρα κότα θα με υποχρεώνατε...και το βουτυράκι αγελάδας....
Αυτό ήταν...έκατσα κάτω και άρχισα να σκέφτομαι...
- Τι θα θέλατε μαντάμ;;; ρωτάω
- ΣΟΥΦΛΕ....σουφλέ και γρήγορα....
 
Τι να έκανα η γυναίκα;;; έπιασα αμέσως δουλειά...
Πήρα το ΜΕΓΑΛΟ πυρέξ και πήγα στο ψυγείο...
Τα υλικά μου χαμογέλασαν που θα τα πήγαινα βόλτα στον πάγκο, να τα ντύσω, να τα βάλω στον φούρνο να ζεσταθούν λιγάκι....
Και όταν τα υλικά μου αγκαλιάστηκαν με αγάπη και από την ζέστη έλειωσαν η κουζίνα μου μοσχοβόλησε....
Η κυρία Λιγούρα με ευχαρίστησε...

 
Αν έχετε και σεις λιγούρες κάντε κάτι...
 
Για ένα μεγάλο πυρέξ

 
Υλικά

 
12 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
300 γρ. Τυρί γκούντα
200 γρ.ζαμπόν ή πάριζα
3 ποτήρια του νερού γάλα
3 αβγά
Βούτυρο για επάλειψη


Εκτέλεση

 
Τρίβετε το τυρί στον τρίφτη για ντομάτα.
Κόβετε το ζαμπόν ή την πάριζα σε μικρά κυβάκια.
Αφαιρείτε την κόρα από τις φέτες του ψωμιού.
Χτυπάτε τα αβγά σε μπολ και προσθέτετε το γάλα.
Βουτυρώνετε το πυρέξ καλά και στρώνετε τις 6 φέτες του ψωμιού.Ρίχνετε επάνω το τυρί (κρατάτε λίγο για το τέλος) και το αλλαντικό και στρώνετε επάνω τις υπόλοιπες 6 φέτες.
Βουτυρώνετε ελάχιστα την κάθε μία φέτα ρίχνετε το υπόλοιπο τυρί στα χωρίσματα του ψωμιού και τελειώνετε με το γάλα και τα αβγά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β.για 20 λεπτά περίπου στον πάτο του φούρνου για να ροδοκοκκινήσει και μετά το ψήνετε στην μέση για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

 
Καλή επιτυχία

Κατερίνα Μαλαχία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειμαι μελος

Translate

 

Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά Template by Ipietoon Cute Blog Design