Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

0 ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ








 Η ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ με άλλο τρόπο....

Η λεμονόπιτα αυτή είναι παρασκευή και εκτέλεση της κυρίας ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΥΡΑΚΗ....
Πριν λίγες μέρες την έφαγα στο φιλόξενο σπίτι τους, πολύ μου άρεσε και της ζήτησα αμέσως την συνταγή, να την φτιάξω και εγώ....
Και δεν πρόλαβα να την κάνω , ήρθε έτοιμη, σιροπιασμένη, μυρωδάτη από το λεμόνι....
Πρέπει να σας την δείξω και αν θέλετε την κάνετε....

Υλικά

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού ηλιέλαιο
200 γρ.γιαούρτι
4 αβγά
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Ξύσμα από 3 λεμόνια
1/2 κιλό φύλλο κρούστας

Για το σιρόπι

2 1/2 φλιτζάνια νερό
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 λεμόνι ( τον χυμό του)

Εκτέλεση

Πρώτα βράζετε το σιρόπι για 7- 8 λεπτά, από την στιγμή του βρασμού και το διατηρείτε ζεστό.

Χτυπάτε σε μπολ του μίξερ ή με το σύρμα το λάδι με την ζάχαρη να αφρατέψει.
Ρίχνετε τα αυγά και ξαναχτυπάτε.
Κατόπιν ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε.
Ψιλοκόβετε το φύλλο κρούστας, το προσθέτετε στο μείγμα του μπολ και ανακατεύετε.
Βάζετε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί το μείγμα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β. 30 λεπ.
Όταν το βγάλετε το αφήνετε να κρυώσει λίγο και το περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι.

Υ.Γ ευχαριστώ πολύ την κυρία Μαρία Μαυράκη

Καλή επιτυχία....

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειμαι μελος

Translate

 

Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά Template by Ipietoon Cute Blog Design