Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

0 ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ




 
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

Η Επιτομή της μακαρονάδας.... Και μακαρόνια....Και κιμάς....
Και ανθότυρος ξερός;;;; εεεεε όχι, αυτό πάει πολύ....
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΆΛΛΟΥΣ ίσως.....για μας που μας αρέσουν και οι υδατάνθρακες και οι πρωτεΐνες και μας τρελαίνει αυτό το υπέροχο τυράκι από πάνω, ΛΙΓΑ είναι....
Γιαυτό, όποτε βρίσκουμε την ευκαιρία φτιάχνουμε έναν ωραίο κιμά, με τα όλα του, βράζουμε μακαρόνια αλ ντέντε (όχι τίποτα νιανιά), νόστιμα και κοτσάρουμε επάνω ωραιότατο τυράκι Κρητικό (ανθότυρο ξερό).....όχι παρμεζάνες και άλλα τέτοια ....
Όχι πως δεν είναι καλά , αλλά σαν τα δικά μας δεν είναι....

 
Αν λοιπόν, σας αρέσουν τα νόστιμα και τα παχυντικά βιαστείτε.....


Υλικά


1/2 κιλό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ποτήρι ντοματοχυμό
1 ξυλάκι κανέλα
4 μπαχάρια
5 γαρύφαλλα
Αλάτι , πιπέρι
1 κρασοπότηρο λάδι
1 κρασοπότηρο κρασί
1 πακέτο μακαρόνια 6 ν.
Τυρί τριμμένο (ανθότυρο ξερό)

 
Εκτέλεση


Σε κατσαρόλα φαρδιά σοτάρετε το κρεμμύδι να γυαλίσει.
Ρίχνετε τον κιμά και τον γυρίζετε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Τον σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στην συνέχεια ρίχνετε τον ντοματοχυμό, το αλατοπίπερο, τα μπαχαρικά.
Αν χρειαστεί ρίχνετε λίγο ζεστό νερό και ψήνετε σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα περίπου.
Βράζετε τα μακαρόνια για 6 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει.
Τα σουρώνετε(δεν τα ξεπλένετε) και τα ραντίζετε ελαφρά με λίγο λάδι.


Καλή επιτυχία

Katerina Malachia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειμαι μελος

Translate

 

Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά Template by Ipietoon Cute Blog Design