Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

0 ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ










ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ


Είχα μια λιγούρα και είπα να φάω 6 - 7 τέτοια ....πολλά είναι ;;;;
Τελικά , μόνο τέσσερα μπόρεσα, μιας και ήταν και μεγάλα ....
Ευτυχώς , που τα έψησα και δεν τα τηγάνισα..... 
Γιατί και τα τηγανητά είναι πάρα πολύ νόστιμα και πολύ παχυντικά......

Αν θέλετε και σεις να τα φτιάξετε σήμερα κιόλας , κάντε το εξής :

Υλικά

1 κιλό αλεύρι κίτρινο σκληρό
1 φακελάκι μαγιά
5 κουτ.της σούπας λάδι
1 κουτ.της σούπας αλάτι
1 κουτ.της σούπας ζάχαρη
Νερό ζεστό τόσο που να γίνει μια ζύμη που δεν κολλάει στο χέρι.

Γέμιση

300 γρ.τυρί φέτα
1 αυγό
1 αβγό για επάλειψη

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζετε όλα τα υλικά για το ζυμάρι.
Ζυμώνετε καλά και αφήνετε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
Όταν ετοιμαστεί, κόβουμε μπαλάκια και ανοίγουμε με το χέρι μας ή με τον πλάστη δισκάκια σαν πιατάκι του καφέ.
Ανακατεύουμε το τυρί λιωμένο με το αβγό και βάζουμε 2 κουταλάκια στο φύλλο , κλείνουμε σαν μισοφέγγαρο, πατάμε με το πιρούνι, αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 β.για 25 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία
Katerina Malachia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειμαι μελος

Translate

 

Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά Template by Ipietoon Cute Blog Design