Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

0 ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ






ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

Το φαγητό αυτό , δεν ήταν ποτέ μπορώ να πω, στην πρώτη δεκάδα μου....
Δεν το έφτιαχνα συχνά και γενικώς οι σχέσεις μας , ήταν σε θερμοκρασία Βόρειου παγωμένου Ωκεανού.....
Όμως τα πράγματα άλλαξαν , όταν η κόρη μου το ανακάλυψε πριν λίγα χρόνια....
Οι πάγοι έλειωσαν, οι θερμοκρασίες ανέβηκαν και εγώ, έψαχνα στα ψηλά ράφια των σούπερ μάρκετ να τα βρω....
Τα ενέταξα στα συχνά μαγειρέματα , κυρίως τις Κυριακές που τρώμε όλοι ΜΑΖΙ....
Έτσι που λέτε χτες βράδυ , με συνοπτικές διαδικασίες μπήκε στο πρόγραμμα .....
ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ με κιμά....
Έβγαλα γρήγορα - γρήγορα τον κιμά από τον καταψύκτη να ξεπαγώνει και έπεσα για ύπνο....
Σήμερα το πρωί , η κατσαρόλα πήρε την θέση της στην κουζίνα , μύρισε το ελαιόλαδο , γυάλισε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και έριξα τον κιμά .....
Πήρε τις βόλτες του , άλλαξε το χρώμα του και μισοζαλισμένος από το κρασί μου φώναζε...
-   Ντοματούλα δεν έχει μανδάμ ;;;
-   Ουί μεσιέ....κάντε λίγη υπομονή....
Του ρίχνω την ντομάτα την τριφτή και πριν προλάβει να μου ξαναζητήσει τίποτα άλλο βάζω τα μπαχάρια , βάζω τις κανέλες βάζω και τα αλατοπίπερα.... 
Σκεπάζω την κατσαρόλα , χαμηλώνω την φωτιά και τον αφήνω στην ησυχία του ......
Μετά από 1 1/2 ώρα και αφού του έριξα και λίγο ζεστό νερό ήταν έτοιμος....όταν κρύωσε πιάσαμε δουλειά.....
Πήρα το μεγάλο πυρέξ και άδειασα μέσα τα κανελόνια....τα γέμισα ένα - ένα και αυτά πήραν την θέση τους νωχελικά στο ταψί , κολλητά το ένα με το άλλο....
Και επειδή ήθελαν να κοιμηθούν , τα σκέπασα καλά - καλά με την κόκκινη σάλτσα και την άσπρη κρέμα γάλακτος ....και για να είμαι σίγουρη πως δεν θα κρυώσουν τύλιξα με αλουμινόχαρτο το πυρέξ....
Μέχρι να μαζέψω τα τσουμπλέκια στον νεροχύτη και να ρίξω μια ματιά στο τάμπλετ , ένα μισάωρο περίπου ήταν έτοιμα ....
Όταν έβγαλα το αλουμινόχαρτο , μύρισε το σπίτι ολόκληρο.....

Βγάζοντας τις φωτογραφίες έφαγα 1 κομμάτι ....

Υλικά

1 κουτί κανελόνια
1 κιλό κιμά ανάμεικτο ( μοσχάρι και χοιρινό)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ποτήρι του νερού ντοματοχυμό
1 φλιτ.του τσαγιού κρασί
1 ξυλάκι κανέλα
5 μπαχάρια
5 γαρύφαλλα
1 ποτήρι νερό ζεστό 

Εκτέλεση

Σωτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε βαθύ σκεύος μέχρι να γυαλίσει.
Ρίχνετε τον κιμά και τον σωτάρετε μέχρι να αλλάξει το χρώμα του και τον ανακατεύετε συνεχώς.
Τον σβήνετε με το κρασί και αφήνετε ξεσκέπαστο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Του ρίχνετε την ντομάτα , αλατοπίπερο , τα μπαχάρια , λίγο νερό ζεστό και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να ψηθεί για 1 1/2 ώρα.
Όταν ετοιμαστεί ο κιμάς τον αφήνετε να κρυώσει και μετά με κουταλάκι γεμίζετε τα κανελόνια άβραστα και τα τοποθετείτε σε πυρέξ ή ταψί.

Μέχρι να γίνει ο κιμάς φτιάχνετε την σάλτσα....

Υλικά

1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι ντοματοχυμό
200γρ.κρέμα γάλακτος ή 1 ποτήρι γάλα εβαπορέ
100 γρ.τυρί γραβιέρα

Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σωτάρετε μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει.
Ρίχνετε τον ντοματοχυμό και ψήνετε για 5 λεπτά.
Με την σάλτσα ντομάτας περιχύνετε τα κανελόνια που πρέπει να τα σκεπάζει ελαφρά.
Ρίχνετε από πάνω και την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί.
Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ, το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β.για 30 λεπτά , ξεσκεπάζετε και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά να πάρουν ωραίο χρώμα.

Καλή επιτυχία
Katerina Malachia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειμαι μελος

Translate

 

Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά Template by Ipietoon Cute Blog Design