Σάββατο 13 Μαΐου 2017

0 ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ





ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ

Τώρα εντάξει ....
Μην νομίσετε ότι αυτό είναι ένα φαγητό που θα μας χορτάσει....
ΌΧΙΙΙΙ....αλλά είναι τόσο νόστιμο, το άτιμο....
Που όταν αρχίζεις δεν σταματάς και στο τέλος μένει και αυτό το ζουμάκι στο πιάτο και αρχίζουν οι βούτες , με το φρέσκο ψωμάκι....
Και όταν τα άδεια μύδια γίνουν ένα βουναλάκι, το καραφάκι έχει αδειάσει, το ψωμάκι έχει τελειώσει και το στομάχι έχει χορτάσει. τότε πέφτουν οι παραγγελίες για την επόμενη φορά.....

Υλικά

2 κιλά μύδια
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζάνι του καφέ ούζο
Λάδι
Λεμόνι
Μαϊντανός

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα μύδια από τα διάφορα πετρώματα που είναι κολλημένα επάνω τους.
Αφαιρείτε το μούσι του μυδιού πολύ καλά.
Με ένα σφουγγαράκι πιάτων καθαρίζετε να γυαλίσουν καλά τα όστρακα. 
Τα ξεπλύνετε καλά και τα αφήνετε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε λίγο λάδι και σωτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Μόλις γυαλίσει ρίχνετε και το σκόρδο σε λεπτά φετάκια.
Προσθέτετε και τα μύδια , ανακατεύετε καλά και τα σβήνετε με το ούζο.
Περιμένετε να εξατμιστεί το αλκοόλ, σκεπάζετε και αφήνετε να ψηθούν για 5 λεπτά.
Τα βγάζετε σε πιατέλα, τους ρίχνετε λεμόνι και τα πασπαλίζετε με μαϊντανό.


Καλή επιτυχία

Katerina Malachia










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειμαι μελος

Translate

 

Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά Template by Ipietoon Cute Blog Design