Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

0 ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΡΙΓΩΝΑ











^
ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΡΙΓΩΝΑ

Για να κάνετε τυροπιτάκια σπιτικά, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ανοίξετε φύλο.....
Για να ανοίξετε φύλο, θα πρέπει να προετοιμαστείτε καταλλήλως, να αγοράσετε αλεύρι σκληρό, να έχετε μπλάστρι λεπτό, να βάλετε τα παιδιά να κάτσουν ήσυχα, να ανοίξετε το ραδιόφωνο και να πιάσετε δουλειά....
Το άνοιγμα του φύλου θέλει μεράκι και ησυχία....
Απαιτεί αυτοσυγκέντρωση....σαν να κάνεις ένα δύσκολο γλυκό ή φαγητό....
Και ΌΛΑ αυτά για τις πρώτες φορές ....
Γιατί μετά ....ποιος σας πιάνει....
Να οι πίτες οι γλυκές και οι αλμυρές να πηγαινοέρχονται στην κουζίνα και να μοσχοβολάει το σπίτι από το ζυμάρι που ψήνετε......

Αν λοιπόν σας αρέσει να ανοίγετε φύλα δέστε τον τρόπο....

Υλικά

500 γρ. αλεύρι σκληρό
4 κουτ.της σούπας ξύδι
1 φλυτζ,του καφέ λάδι
1 κουτ. της σούπας κοφτή αλάτι
Νερό ζεστό τόσο που να γίνει μια μαλακή ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια

Γέμιση

400 γρ. τυρί Φέτα
1 αβγό καλά χτυπημένο
1 φλυτζάνι του καφέ γιαούρτι
πιπέρι
1 αβγό ή γάλα εβαπορέ για επάλειψη

Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά στην λεκάνη και προσθέτετε σιγά- σιγά το νερό.
Ζυμώνετε πολύ καλά, το κόβετε σε μπάλες, το ραντίζετε με αλεύρι και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 40λεπτά σκεπασμένο σε ζεστό μέρος.
Όταν είναι έτοιμο, ρίχνετε στο τραπέζι αλεύρι για όλες τις χρήσειςκαι ανοίγετε φύλλα.
Τα κόβετε σε λωρίδες , βάζετε την γέμιση και τυλίγετε τριγωνικά.
Αλείψετε με γάλα ή αβγό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 25λεπτά.


Καλή επιτυχία

Katerina Malachia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειμαι μελος

Translate

 

Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά Template by Ipietoon Cute Blog Design