Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

0 ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ




ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Τα κολοκύθια δεν ήταν πάντα η μεγάλη μου συμπάθεια .
Μικρότερη νόμιζα πως τα τρώνε μόνο οι άρρωστοι ...
Μετά αρχίσαμε σαν παιδιά να τα κοροϊδεύουμε κιόλας ..
- Τι μυρίζει, τι μυρίζει ;;;
- Κολοκύθια με το ρύζι....
Και κάπως έτσι , κύλησαν τα χρόνια , εγώ μεγάλωσα και τα κολοκύθια έγιναν ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ....
Γεμίστηκαν με ρύζι και κιμά...
Βράστηκαν σαλάτα με λαδόξυδο...
Τηγανίστηκαν με ωραίο κουρκούτι σε καυτό λάδι ...
Έγιναν πίτες , κεφτέδες , γλυκά...
Ενήλικη πια , ζήτησα ταπεινά συγγνώμη από τα καταφρονεμένα μου κολοκυθάκια για χρόνια...
Αν και η μητέρα μου προσπάθησε να με κάνει να τα αγαπήσω, μεγάλη πια , εντούτοις μια κολοκυθοτυρόπιτα ήταν η αιτία να τα ερωτευθώ ...
Και μετά βεβαίως , δεν είχα σταματημό...
Να οι πίτες αλμυρές και γλυκές, να τα γεμιστά , να τα αβγολέμονα....
Σήμερα σκέφτηκα να κάνω ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ....
Κολοκύθια τριμμένα στον καταψύκτη υπήρχαν...
Μυρωδικά διάφορα είχα...
Τυρί μου βρισκόταν ...
Κρεμμύδια μπόλικα....
Τι με κράταγε λοιπόν ;;; τίποτα...
Στο ντουλάπι το αλεύρι με κοίταξε καλά - καλά...
- Τι συμβαίνει μαντάμ ;;; πάλι πίτα θα μας κάνετε ;;;
- Όχι....κολοκυθοκεφτέδες...
- Ααααα ...πολύ ωραία ...θα ξεκουραστούμε...
Έτσι νόμιζε.....

Υλικά

1 κιλό κολοκύθι τριμμένο και στημένο καλά
2 μέτρια κρεμμύδια
1 φλυτζ.του τσαγιού μαϊντανό
1 φλυτζ.του τσαγιού δυόσμο
1 αβγό
200 γρ.τυρί (γραβιέρα ή ρεγγάτο ) τριμμένο
1 κουτ.του γλυκού σόδα
1 φλυτζ.του τσαγιού αλεύρι
1 φλυτζ.του καφέ λάδι
Αλάτι , πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνετε το κολοκύθι , το αλατίζετε και μετά από λίγη ώρα το στίβετε καλά.
Πετάτε τα περιττά ζουμιά και ρίχνετε μέσα , τα μυρωδικά ψιλοκομμένα , το κρεμμύδι πολτοποιημένο, το τυρί τριμμένο , το αλατοπίπερο, την σόδα , το λάδι και σιγά - σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια μάζα που να μην κολλάει πολύ στα χέρια.
Τυλίγετε με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για πολλή ώρα (αν το κάνετε από την προηγούμενη , ακόμα καλύτερα ).
Πλάθετε τους κεφτέδες στρογγυλούς , τους περνάτε από αλεύρι , τους πατάτε να ισιώσουν και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι , μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα , και τους τοποθετείτε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

Καλή επιτυχία

Katerina Malachia





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειμαι μελος

Translate

 

Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά Template by Ipietoon Cute Blog Design