Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

0 ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ




💖ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ  ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ💖

Για μέρες τώρα , κάθε φορά που άνοιγα το ντουλάπι με τα τρόφιμα άκουγα έναν αναστεναγμό ...
Επειδή αυτά εγώ τα πιάνω με την πρώτη , κατάλαβα ότι ερχόταν από κάποιο κουτί ...
- Εδώ... εδώ , μου φώναξαν τα ΛΑΖΑΝΙΑ ...
- Τι συμβαίνει καλά μου παιδάκια ;;; είπα απορημένη...
- Συμβαίνει ότι εμάς εδώ μας έχετε ξεχάσει ...όλο με κάτι ρύζια και κάτι αλεύρια παλεύετε, κάτι αβγά χτυπάτε όλη την ώρα , κάτι γάλατα φουσκώνουν από την χαρά τους, κάτι πατάτες τηγανίζονται συνεχώς και κάτι κρέατα μπαινοβγαίνουν στον φούρνο ...
- Και σας πήρε η μυρωδιά εεε ;;
- Όχι ...απλά βαρεθήκαμε να παίζουμε μονόπωλη , να βλέπουμε το Μάστερ σεφ τζούνιορ και να βγάζουμε σέλφι συνεχώς ...
- Εεεεε λοιπόν , τι θα λέγατε να παίξουμε ένα καινούριο παιχνίδι που θα έχει πολύ πλάκα ;;; εσείς ξαπλωμένα σε ένα ωραίο γυάλινο κρεβατάκι , ανάσκελα , θα κρυώνετε και καλά και εγώ θα σας ρίχνω σεντονάκι και κουβερτούλα να ζεσταθείτε ...
- Παιχνίδι είναι τώρα αυτό μαντάμ ;; είπαν απορημένα...
- Βεβαίως και αν δεν με πιστεύετε δείτε το σεντονάκι και την κουβερτούλα που μοσχομυρίζουν...

Υλικά

15 τεμ.λαζάνια ( για ένα μέτριο πυρέξ )
300 γρ.τυρί γκούντα
300 γρ .ρεγγάτο
1 δόση μπεσαμέλ
1 δόση κιμά

Για τον κιμά 

1 κιλό κιμά ανάμεικτο ( χοιρινό και μοσχαρίσιο)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μέτριο καρότο
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι του νερού ντοματοχυμό
1 φλυτζ.του τσαγιού κρασί
1 ξυλάκι κανέλα
5 γαρύφαλλα
3 μπαχάρια
Αλάτι , πιπέρι
Λάδι

Εκτέλεση

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και βάλτε το σε τηγάνι με λάδι να σοταριστεί καλά .
Ψιλοκόβετε και προσθέστε το σκόρδο.
Μόλις μαλακώσει και ξανθίσει ρίχνετε τον κιμά .
Όταν αλλάξει χρώμα, σβήνετε με κρασί  και αφήνετε χωρίς καπάκι να εξατμιστεί το κρασί.
Τρίψτε το καρότο στον τρίφτη και προσθέστε το.
Ρίχνετε μετά τον ντοματοχυμό, το αλατοπίπερο, τα μπαχαρικά σκεπάζετε , χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για 1ώρα και 30 λεπτά .

Για την μπεσαμέλ
1 1/2 λίτρο γάλα
7 κουτ. της σούπας αλεύρι (γεμάτες)
3 κουτ.της σούπας βούτυρο
3 αβγά
Αλάτι , πιπέρι , μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάλτε το γάλα με το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.
Ανάψτε την φωτιά και μόλις ζεσταθεί ρίξτε το βούτυρο και ανακατεύετε συνεχώς για να μην κολλήσει.
Όταν πήξει , τραβάτε από την φωτιά , ρίξτε το αλατοπίπερο , το μοσχοκάρυδο και τα αβγά καλά χτυπημένα ενώ ανακατεύετε καλά.
Αφήνετε για λίγο να ηρεμήσει σκεπασμένη.

Τρίψτε στον τρίφτη τα τυριά και τα χωρίζετε στα 3.
Χωρίστε και τον κιμά στα 3 μέρη.

Στήσιμο

Σε ένα μέτριο πυρέξ ρίχνετε στον πάτο 5 κουτ.της σούπας μπεσαμέλ και μία στρώση λαζάνια.
Επάνω απλώνετε ένα μέρος κιμά , ένα μέρος μπεσαμέλ από πάνω και ένα μέρος τυρί.
Συνεχίζετε με λαζάνια - κιμά -τυρί -μπεσαμέλ.
Και τέλος πασπαλίζετε με μπόλικο τυρί.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 β. σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και μετά ξεσκεπάσετε και ψήστε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Καλή επιτυχία

Katerina Malachia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειμαι μελος

Translate

 

Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά Template by Ipietoon Cute Blog Design