Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

0 ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ (πένες)




ΠΕΝΕΣ με ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ (καυτερά)

Μαζί με το μοσχαράκι, ήρθαν στο σπίτι και τα λουκάνικα....από γουρουνάκι, ωραία ολοστρόγγυλα και καυτερά...
Μπήκαν στον καταψύκτη και έκατσαν ήσυχα - ήσυχα στην μεριά τους...δεν μίλαγαν σε κανένα, ούτε και στο αρνάκι που ήταν δίπλα τους.....
Προχτές που πήγα να κοιτάξω για κιμά, διάβαζαν Αρλεκιν, χαμογελούσαν με νόημα και νόμιζαν πως ήταν η σειρά τους....
- Μαμαζέλ , θα πάμε βόλτα ;;; μου λένε....
- Όχι, τους απαντώ....Και γιατί περικαλώ ;;
- Γιατί ο Αρναούτογλου είπε πως θα βρέξει......
Έτσι λοιπόν, σταμάτησαν τα χαμόγελα και πήραν το Αρλεκιν που το είχαν αφήσει στην μέση.....
Όταν σήμερα, αποφάσισα να τα κάνω κοκκινιστά πήγα στον καταψύκτη και άρχισα να ψάχνω.....
Μόλις με είδαν πέταξαν από την χαρά τους.....
- Μαμαζέλ σήμερα θα πάμε βόλτα ;;;
- Ναι...στην κουζίνα, τους λέω....
- Μερσί, μου απαντάνε και με ακολούθησαν....
Τα πήγα και εγώ στον πάγκο της κουζίνας και όταν ξεπάγωσαν, άρχισαν την λογοδιάρροια.....
Πώς θα τα μαγειρέψω, πότε, τι θα τους βάλω μέσα και γιατί....
Τέτοια περίεργα λουκάνικα πρώτη φορά έβλεπα στην ζωή μου.....
Άπλωσα τα υλικά μου πάνω στον πάγκο, έβαλα την ποδιά μου και πήρα το μαχαίρι να κόψω τα λαχανικά....
Όταν τελείωσα, το μάτι έκαιγε, το λάδι κάπνιζε και άρχισα τα τραγούδια....
Στην κατσαρόλα δίπλα το νερό κόχλαζε και οι πένες ήταν σχεδόν έτοιμες...

Αν σας αρέσουν οι καυτερές γεύσεις μπορείτε να κάνετε αυτό το φαγητό....
Αν όχι, πάρτε λουκάνικα κανονικά.....

Υλικά

1/2 κιλό μακαρόνια πένες
300 γρ. Λουκάνικα σε ροδέλες
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά σε κύβους
1 κουτί μανιτάρια
1 ποτήρι του νερού ντοματοχυμό
1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
Αλάτι , πιπέρι
1 ποτήρι του κρασιού νερό ζεστό
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
Τυρί τριμμένο ( κεφαλοτύρι ή ανθότυρο ξηρό)

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζετε μπόλικο νερό, αλάτι αρκετό και μόλις κοχλάσει (και όχι πριν), ρίχνετε τις πένες.....
Θέλουν 10 λεπτά, γιατί είναι χοντρά, δοκιμάζετε να είναι αλ ντέντε (και όχι νιανιά και δεν τρώγονται) και αφού τα σουρώσετε και ΔΕΝ τους ρίξετε κρύο νερό, τα λαδώνετε ελαφρά για να μην κολλήσουν και μαλώσουν....
Τα αφήνετε στην ησυχία τους και πάτε στην άλλη κατσαρόλα....
Βάζετε ελαιόλαδο (κατά προτίμηση κρητικό) και ρίχνετε το κρεμμύδι να τρομάξει....αμέσως, ρίχνετε το λουκάνικο που του έχετε βγάλει την πέτσα για να μην είναι σκληρό και τα σωτάρετε για 5 λεπτά....
Κατόπιν ρίχνετε τα μανιτάρια, τις πιπεριές, την ντομάτα, το νερό....
Αλατοπίπερο μην ξεχάσετε και γίνει άνοστο....πάντοτε πριν, βέβαια, δοκιμάζουμε και ρίχνουμε με μέτρο....
Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε την φωτιά και ψήνετε για 15 λεπτά...

Καλή επιτυχία.....

Κατερίνα Μαλαχία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειμαι μελος

Translate

 

Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά Template by Ipietoon Cute Blog Design