Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

0 ΓΛΥΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ




ΓΛΥΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ( φλούδες )

Και είπα μιας και είχα δικά μας πορτοκάλια , προϊόν της Κορινθιακής γης, να μην τα αφήσω να πάνε χαμένα...
Να τα κάνω ένα ωραίο γλυκάκι, να μας βγάζει ασπροπρόσωπους σε δύσκολες ώρες...
Όταν δηλαδή έρθει κάποιος φίλος απρόσμενα και πρέπει να τον τρατάρουμε κάτι....
Ή , όταν μας πιάσουν αυτές οι άτιμες λιγούρες και γυρνάμε γύρω - γύρω σαν τους παλαβούς να ψάχνουμε για κάτι γλυκό....
Έτσι θα κάνουμε το καθήκον μας ...δύο σε ένα...
Έγιναν λοιπόν νόστιμο γλυκάκι, μπήκαν στο ψυγείο και χαρούμενα, έκαναν μακροβούτια στο σιρόπι.....
Και εγώ που δεν κατάλαβα ρώτησα απορημένη...
- Μεσιέ , διατί χαίρεστε τόσο ;;;
- Διότι μαντάμ, είμαι στο ίδιο ράφι με την μαμαζέλ από δω.....και μούδειξε την ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ.....

Αν έχετε και σεις λιγούρες , κάντε τα....

Υλικά

2 κιλά φλούδες πορτοκαλιού τυλιγμένες, περασμένες σε οδοντογλυφίδεςκαι βρασμένες.
2 κιλά και 300γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Παίρνετε χοντρόφλουδα πορτοκάλια τα πλένετε και τα χαράζετε στα 4 ή στα 6 αναλόγως μεγέθους.
Τα ξεφλουδίζετε με προσοχή, τα κάνετε ρολό και τους περνάτε οδοντογλυφίδες  να στερεωθούν.
Τα βάζετε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζετε περίπου 20 λεπτά.
Τα αποσύρετε από την φωτιά, τα σουρώνετε , πετάτε το νερό και τα ξαναβάζετε με άλλο νερό να ξαναβράσουν για άλλα 15 λεπτά.
Τα σουρώνετε πάλι , πετάτε το νερό και τα ξαναβάζετε να βράσουν για τρίτη φορά για άλλα 15 λεπτά.
Τέλος τα σουρώνετε και τα βάζετε σε κατσαρόλα με κρύο νερό για 24 ώρες.
Αλλάζετε το νερό κατά διαστήματα και μετά τα σουρώνετε να φύγουν τα υγρά τους.
Τα βάζετε σε κατσαρόλα χωρίς τις οδοντογλυφίδες και ρίχνετε την ζάχαρη.
Θα βγάλουν υγρά και θα ρίξετε μέσα 2 βανίλιες.
Το σιρόπι θα δέσει σε 30 -40 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Θα αφήσετε το γλυκό να κρυώσει καλά και άν είναι καλά δεμένο το βάζετε σε βάζα.
Αν είναι αραιό, βγάζετε τα πορτοκάλια τα τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ και δένετε το σιρόπι μόνο του για λίγη ώρα και το ρίχνετε  επάνω στο γλυκό.

Καλή επιτυχία

Katerina Malachia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειμαι μελος

Translate

 

Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά Template by Ipietoon Cute Blog Design