Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

0 ΧΟΙΡΙΝΗ ΣΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ




               ΣΠΑΛΑ ΧΟΙΡΙΝΗ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ


Υλικά

2 κιλά χοιρινή σπάλα
11/2 κιλό πατάτες
1 ποτήρι του νερού κρασί
1 μεγάλο κρεμμύδι
200 γρ.μπέικον
4 σκελίδες σκόρδο
2 κλωναράκια φασκόμηλο( ή 2 φακελ.)
Αλάτι , πιπέρι
Πιπέρι σε κόκκους
1 ποτήρι του νερού λάδι

Εκτέλεση

Μαρινάρετε το κρέας.
Κόβετε το κρέας σε μεγάλες μερίδες, το βάζετε σε μπολ και του κάνετε μασάζ με λίγο λάδι.
Ρίχνετε αλατοπίπερο και ανοίγετε μια τρύπα στο καθένα ,όπου μέσα βάζετε μισή σκελίδα σκόρδο.
Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνετε να μαριναριστεί όλη νύχτα στο ψυγείο.

Σε τηγάνι ρίχνετε λίγο λάδι και σοτάρετε το κρέας από όλες τις μεριές πολύ καλά.
Κόβετε το μπέικον σε μεγάλα κομμάτια και το τσιγαρίζετε στο ίδιο λάδι.
Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε κυδωνάτες και τις σοτάρετε στο τηγάνι με λίγο λάδι.
Κόβετε το κρεμμύδι ροδέλες και το σοτάρετε .

Σε μια γάστρα βάζετε το κρέας και τις πατάτες γύρω.
Ρίχνετε το κρεμμύδι, το μισό μπέικον επάνω στο κρέας, το φασκόμηλο, το κρασί και το υπόλοιπο μπέικον.
Προσθέτετε τα σκόρδα, τους κόκκους πιπεριού, το αλάτι και λίγο λάδι.
Σκεπάζετε την γάστρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 11/2 ώρα στους180β.


Καλή επιτυχία

Katerina Malachia






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειμαι μελος

Translate

 

Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά Template by Ipietoon Cute Blog Design