Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

0 ΜΠΕΚΡΗ ΜΕΖΕ

  



              🐖ΜΠΕΚΡΗ ΜΕΖΕ🐖

Τα γουρουνάκια άμα πιούνε λίγο κρασάκι παραπάνω κάνουν κινήσεις σαν μεθυσμένα ...
Με κάτι ωραίες πιρουέτες που θα τις ζήλευαν και οι καλύτερες χορεύτριες , τρέχουν γρήγορα και μπαίνουν στον νταβά και αρχίζουν τις διαταγές...
- Φέρτε μου πιπεριές , φέρτε μου κρεμμύδια να χορέψουμε μαζί ...
- Ντοματούλες θέλετε ;;
- Μόνο αν είναι ώριμες μαντάμ...
Και εγώ που είμαι έξυπνο και προνοητικό κορίτσι τους κοπανάω και μπόλικο μπούκοβο να μάθουν αυτά ...
Θα κόψουν την μουρμούρα και θα είναι νόστιμα ...
Το κρασάκι έκανε την δουλειά του ...

Υλικά

1 κιλό χοιρινό σπάλα
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 μέτριες ώριμες ντομάτες
1 νεροπότηρο κρασί
2 κουτ.της σούπας μουστάρδα
1 κουτ.του γλυκού ζάχαρη
1 κουτ.του γλυκού κύμινο
1 κουτ.του γλυκού θυμάρι ή ρίγανη
Αλάτι , πιπέρι , μπούκοβο
1 κρασοπότηρο λάδι

Εκτέλεση

Κόβετε το κρέας μεγάλες μπουκιές, το αλείφετε με την μουστάρδα και το αφήνετε για 15 λεπτά.
Κόβετε τις πιπεριές σε χοντρά κομμάτια.
Κόβετε τις ντομάτες σε χοντρά κομμάτια.
Κόβετε το κρεμμύδι φέτες και το σωτάρετε στο καυτό λάδι σε βαθύ τηγάνι ή νταβά .
Όταν ξανθίσει ρίχνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Κατόπιν βάζετε το κρέας .
Όταν ροδοκοκκινίσει και από τις δύο μεριές, το σβήνετε με το κρασί .
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ , προσθέστε τις πιπεριές , τις ντομάτες,τα μπαχαρικά ,το αλατοπίπερο, το μπούκοβο και λίγο ζεστό νερό.
Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράζει για 40 λεπτά περ. ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει ή σάλτσα του .

Καλή επιτυχία

Katerina Malachia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειμαι μελος

Translate

 

Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά Template by Ipietoon Cute Blog Design