Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

0 ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ






ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ                                                                                                       

- Κορίτσια σηκωθείτε γρήγορα ...φώναξα δυνατά...
- Ωχ...η μαντάμ ήρθε φουριόζα και ποιος ξέρει τι έχει στο μυαλό της , ψέλλισαν τα αλεύρια ...
- Λοιπόν , όλα τα νηστίσιμα να κάνουν ένα βήμα μπροστά παρακαλώ ...
Τα μακαρόνια με τα ρύζια πρώτα ξεμύτισαν ...
- Είπα εγώ πως θα κάνω φαγητό ;;
- Και τι θα κάνετε μαντάμ ;;
- Γλυκό και γρήγορα γιατί βιάζομαι...
Το σιμιγδάλι χαμογέλασε ...μαζί και το γάλα καρύδας που βγήκαν μπροστά ...
- Λοιπόν για να μην χάνω χρόνο σας λέω , πως θα κάνω μια ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ βοήθειά μας ...
- Απ ' αυτές που τις τρέχετε στις εκκλησίες του λεκανοπεδίου και βάζετε τα καλά σας ;; ψέλλισαν τα βούτυρα με τα γάλατα...
- Απ 'αυτές αν δεν έχετε αντίρρηση ...
Και επειδή τα υλικά μου , άμα ακούν εκκλησία κάνουν το σταυρό τους, έκαναν στην άκρη να περάσουν τα κανελογαρύφαλα που ήταν πίσω - πίσω...
Έπιασαν από το χέρι τις σταφίδες και τα καρύδια με κοίταξαν με νόημα και πήραν θέση μάχης ...

Αν έχετε και σεις νηστίσιμα υλικά βγάλτε τα μπροστά και θα με θυμηθείτε ...

Υλικά

500 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ.της σούπας σόδα
300ml λάδι
200ml χλιαρό νερό
350γρ.ζάχαρη
350 ml χυμό πορτοκάλι
150γρ.σταφίδες ξανθές
100γρ.καρύδια
1 κουτ.του γλυκού κανέλα
1 κουτ.του γλυκού γαρύφαλλο
Ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Χτυπάτε το λάδι με την ζάχαρη.
Ρίχνετε τον χυμό πορτοκάλι που μέσα έχετε διαλύσει την σόδα πολύ καλά.
Προσθέστε το νερό και σιγά σιγά ρίχνετε όλα τα υλικά.
Ανακατεύετε καλά και βάζετε το μείγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψάκι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα περίπου  στους 170β.
Όταν κρυώσει κόβετε σε κομμάτια και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία

Katerina Malachia











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειμαι μελος

Translate

 

Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά Template by Ipietoon Cute Blog Design