Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

0 ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ




   👄ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ👄

Και τι κάνουμε όταν θέλουμε να φάμε ένα ζεστό γλυκάκι, ζουμερό και με φύλλο ;;
Ανοίγουμε το ψυγείο, τραβάμε έξω το φύλλο , αυτό δεν θέλει , εμείς επιμένουμε και γίνεται το δικό μας...
Τρέχουμε στο ντουλάπι, το κάνουμε άνω-κάτω να βρούμε το ζαχαρούχο, αυτό κρύβεται πίσω από το αλεύρι , μας πιάνει μια μανία , που όλο νομίζουμε ότι το έχουμε , το βρίσκουμε επιτέλους και ξεφουσκώνουμε από ικανοποίηση για το κατόρθωμά μας...
Κάνουμε νόημα στην άχνη να πλησιάσει, αυτή μιλάει με την κανέλα , τις χαϊδεύουμε απαλά μην θυμώσουν και τις αφήνουμε στην άκρη...
Και μόνο το βούτυρο είναι καλό παιδί και απλώνεται με χάρη επάνω στα φύλλα ...
Και όταν αναψοκοκκινισμένα τα βγάλουμε από τον φούρνο να τα δροσίσουμε με το γάλα, δεν διαμαρτύρεται κανείς ...
Μόνο το στομάχι μας ...

Υλικά

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
2 1/2  κουτιά νερό ζεστό
200 γρ.βούτυρο ή Βιτάμ
Κανέλα
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Βουτυρώνετε ένα μέτριο πυρέξ.
Αφού βουτυρώσετε το κάθε ένα φύλλο , τα βάζετε με την σειρά σουρωτά στο πυρέξ.
Ραντίζετε με το υπόλοιπο βούτυρο τα φύλλα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β.μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Ρίχνετε το γάλα σε μπολ και το ανακατεύετε καλά με το νερό μέχρι να διαλυθεί.
Βγάζετε το πυρέξ από τον φούρνο , ρίχνετε το γάλα και ξαναβάλετε το πυρέξ στον φούρνο για 15 περίπου λεπτά μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά .
Όταν κρυώσει ελαφρά κόβετε κομμάτια και πασπαλίζετε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία

Κaterina Malachia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειμαι μελος

Translate

 

Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά Template by Ipietoon Cute Blog Design