Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

0 ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ




ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ  ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ


 Υλικά

 1 1/2 κιλό μοσχάρι ή κόκορα ή κοτόπουλο

3 μεγάλα κρεμμύδια

150 ml ελαιόλαδο
 
 200 ml κρασί κόκκινο
 
80 ml  ξύδι
 
2 κ.τ.σ. βούτυρο αγελάδας
 
1 κ.τ.σ. ζάχαρη
 
αλάτι , πιπέρι

1 κ.τ.γ. σπετσιερικό

1 πακέτο μακαρόνια χοντρά  

Τυρί τριμμένο για τα μακαρόνια (κεφαλοτύρι ή μυζήθρα ξερή )

 
 Εκτέλεση
 
Κόβετε το κρέας σε κομμάτια και το σκουπίζετε να μην έχει καθόλου υγρασία.
Τρίβετε τα κρεμμύδια στον χοντρό τρίφτη.
Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει καλά.
Ρίχνετε το κρέας και το αφήνετε να πάρει χρώμα.
Προσθέτετε τα κρεμμύδια , τα ανακατεύετε και τα αφήνετε να γυαλίσουν.
Σβήνετε το κρέας με το κρασί και το ξύδι.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ , ρίχνετε τον χυμό ντομάτας , νερό ζεστό που να σκεπάζει το κρέας.
Χαμηλώνετε την φωτιά , ρίχνετε την ζάχαρη, το σπετσιερικό , το αλατοπίπερο και σιγοψήνετε για 2 ώρες περίπου σκεπασμένο.
 
Σε κατσαρόλα βάζετε μπόλικο νερό και αλάτι να βράσει σε δυνατή φωτιά.
Ρίχνετε μέσα τα μακαρόνια και τα βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες.
Τα σουρώνετε και στην κατσαρόλα που τα βράσατε , ρίχνετε το βούτυρο.
Όταν κάψει το ρίχνετε στα μακαρόνια , ανακινείτε καλά και σκεπάζετε.

* Το σπετσιερικό είναι ένα μίγμα μπαχαρικών που αποτελείται από τα εξης υλικά :
Κανέλα , γαρύφαλλο , μοσχοκάρυδο , πάπρικα γλυκιά , κύμινο , δάφνη , μπούκοβο , πιπεριά καυτερή , πιπέρι μαύρο ( όλα σε σκόνη ).

Καλή επιτυχία!!!

Katerina Malachia







 
 
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειμαι μελος

Translate

 

Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά Template by Ipietoon Cute Blog Design