Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022


                

 
 

 ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ             

      Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.

  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

  • 400 ml καλαμποκέλαιο

  • 150 ml ελαιόλαδο 

  • 400 ml χυμό πορτοκάλι

  • 1 φλυτζ.του καφέ κονιάκ

  • 1\2 κ.τ.γ. μοσχοκάρυδο

  • 1 κ.τ.γ. γαρύφαλλο

  • 3 κ.τ.γ.κανέλα

  • 100 γρ.ζάχαρη άχνη

  • 1 κ.τ.γ. σόδα

  • 3 πορτοκάλια (το ξύσμα τους )

     

    Σιρόπι

  • 500 ml νερό

  • 150 ml μέλι

  • 800 γρ. ζάχαρη

  • 3 στίκ κανέλα 

  • 3 γαρύφαλλα

  • 1 μέτριο πορτοκάλι κομμένο στην μέση

  • 300 γρ. καρύδια περασμένα στο μούλτι

  • Μέλι 

     

    Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά και τα αφήνετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

    Όταν κοχλάσει , χαμηλώνετε την φωτιά , περιμένετε 5 λεπτά να γίνει το σιρόπι και αποσύρετε.

     

         Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι , το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ.

  2. Σε μια λεκάνη ρίχνετε το λάδι , το καλαμποκέλαιο και τα χτυπάτε με το σύρμα πολύ καλά.

  3. Προσθέτετε την ζάχαρη και ξαναχτυπάτε.

  4. Στον χυμό πορτοκαλιού διαλύετε την σόδα , το ξύσμα , το κονιάκ , τα κανελογαρύφαλλα και το μοσχοκάρυδο.

  5. Ανακατεύετε το μείγμα και ρίχνετε το αλεύρι από το μπολ.

  6. Δεν ζυμώνετε καθόλου , απλά όταν ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα της λεκάνης , είναι έτοιμο.

  7. Αφήνετε να ξεκουραστεί η ζύμη 5 λεπτά.

  8. Κόβετε κομμάτια σε μέγεθος καρυδιού και κάνετε μακρόστενα ή στρογγυλά μελομακάρονα , τα περνάτε από τον τρίφτη κάνετε το σχέδιο και τα τοποθετείτε σε ταψί με αντικολητικό χαρτί.

  9. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β.για 20 λεπτά και όταν είναι έτοιμα και κρυώσουν εντελώς τα σιροπιάζετε σε καυτό σιρόπι ή έχετε το σιρόπι κρύο και μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο τα σιροπιάζετε αμέσως.

  10. Τα βγάζετε από το σιρόπι , τα ακουμπάτε σε σχάρα να στραγγίσουν , τα αραδιάζετε σε πιατέλα , ρίχνετε επάνω λίγο μέλι και τελειώνετε με τριμμένο καρύδι.

     

    Καλή επιτυχία !!!

    Katerina Malachia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειμαι μελος

Translate

 

Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά Template by Ipietoon Cute Blog Design