Κυριακή 13 Μαΐου 2018

0 ΚΟΥΤΣΟΜΟΥΡΑ ΤΗΓΑΝΙΤΗ


ΚΟΥΤΣΟΜΟΥΡΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

Μπήκε φουριόζα μέσα στο σπίτι και στρογγυλοκάθισε στον πάγκο της κουζίνας μου...
Ροδοκόκκινη , στρουμπουλή και πολυλογού δεν άντεξε για πολλή ώρα αμίλητη...
- Πώς είστε μαντάμ ;;
- Μπα ;; ξανά εδώ εσείς κυρία μου ;;; της λέω...
- Εεεε καιρός ήταν...ευτυχώς που ο αντρούλης σας με ξαναέβαλε στο σπίτι σας τα τελευταία χρόνια...
- Μα γιατί το λέτε αυτό;; ρώτησα απορημένη...
- Θυμάστε τότε που είσαστε πολύ μικρή και ερχόταν ο ψαράς κάθε Τετάρτη ;;; μας είχε όλα τα ωραία ψάρια στητά και ολόφρεσκα να περιμένουμε να διαλέξετε....και ΠΟΤΕ ο πατέρας σας δεν μας έβαζε μέσα στο σπίτι σας να μας δροσίσει...
- Ναι ...το θυμάμαι ...
- Όλο κάτι Σαρδέλες και Γαύρους έπαιρνε... έλεγε , πως μόνο αυτά του άρεσαν και εμείς κοιτάζαμε λυπημένα που δεν μας προτιμούσε ...
- Ναι ...και σε μας έλεγε πως οι Κουτσομούρες ήταν άσχημες και τα Φαγκριά είχαν πολλά λέπια...
Έπρεπε να περάσουν πολλά χρόνια για να καταλάβω ότι ο πατέρας μου , τότε  δεν είχε τόσα χρήματα για να αγοράσει τα λεγόμενα ακριβά ψάρια...
Του άρεσαν πολύ οι κουτσομούρες και αν δεν τις φιλοξενούσε παλιά στο σπίτι μας , ήρθε ο καιρός που περήφανα τις κρατούσε τυλιγμένες και τις έδινε με καμάρι στην μητέρα μου να τις τηγανίσει ...
Είχε λυθεί το εμπάργκο και πήραν την θέση που τους άξιζε μετά από καιρό...
Στην καρδιά μας και στο στομάχι μας...

Αν έχετε και εσείς παραπονιάρες κουτσομούρες , κάντε τις τηγανιτές...

Υλικά

1 κιλό κουτσομούρες
150 γρ.αλεύρι
Αλάτι
Λάδι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε από τυχόν λέπια τα ψάρια.
Ανοίγετε την κοιλιά , βγάζετε τα βράγχια και κρατάτε το κεφάλι.
Τα ξεπλένετε καλά , τα στραγγίζετε και τα αλατίζετε καλά σε ένα ταψάκι.
Μετά από λίγο , βάζετε το λάδι να κάψει και αλευρώνετε τα ψάρια.
Τα τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά και τα βγάζετε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

Καλή επιτυχία

Katerina Malachia


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειμαι μελος

Translate

 

Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά Template by Ipietoon Cute Blog Design